تأثیرات منفی و مثبت تصمیمات مالی بر سلامت روانی افراد

تصمیمات مالی

فهرست مطالب

یکی از بخش های جدایی ناپذیر زندگی روزمره ما که با آن دست و پنجه نرم می کنیم تصمیمات مالی هستند که این تصمیمات تاثیرات زیادی بر سلامت ما می گذارد، چرا که هر یک از این تصمیمات نتایجی در پی دارند که روی روح و روان ما تاثیر مثبت یا منفی دارند.

تا قبل از اینکه این موضوع را به شما بگوییم آیا به این فکر کرده‌ بودید که تصمیمات مالی شما چطور می‌تواند بر احساسات و سلامت روانی‌ شما تأثیر بگذارند؟ آیا استرس های شدید مالی می توانند باعث به وجود امدن اضطراب و افسردگی شوند؟ و یا برعکس، آیا مدیریت موفق مالی می‌تواند به بهبود روحیه و افزایش رضایت از زندگی منجر شود؟

پرسش‌هایی از این دست ذهن بسیاری از ما را درگیر کرده است. با نگاهی به ارتباط پیچیده میان مسائل مالی و سلامت روانی، متوجه می‌شویم که این دو عامل چطور می‌توانند بر یکدیگر تأثیر بگذارند. در این مقاله، به بررسی این موضوع می‌پردازیم و راهکارهایی برای افزایش بهبود سلامت روانی در تصمیمات مالی ارائه می‌کنیم.

افسردگی مالی

دلایل تاثیرگذار تصمیمات مالی بر ذهن ما

داشتن حس امنیت:  می توانیم بگویم که پول می تواند تا حد زیادی به ما احساس امنیت و اطمینان ‌دهد. وقتی نگران تامین نیازهای اساسی خود نباشیم، می‌توانیم بهتر روی سایر جنبه‌های زندگی تمرکز کنیم.

احساس عزت نفس:  افزایش اعتماد و عزت نفس زمانی اتفاق می افتد که ما در تصمیمات مالی خود به موفقیت های خوبی برسیم. از سوی دیگر، مشکلات مالی می‌توانند باعث کاهش عزت نفس و احساس ناتوانی شوند.

کنترل بر زندگی:  برای کنترل بر زندگی باید بر روی امور مالی زندگی خودتان کنترل داشته باشید. این احساس می‌تواند به کاهش اضطراب کمک کند.

روابط اجتماعی:  مشکلات مالی می‌توانند باعث ایجاد تنش در روابط اجتماعی شده و بر سلامت روان افراد تاثیر بگذارند.

تحقق یاقتن اهداف و رویاها:  برای دست یافتن به اهداف و رویاهای خودتان، نیاز به پول و تصمیمات مالی خوبی دارید.وقتی که نتوانید به این اهداف برسید، باعث ناامیدی و افسردگیتان می شود.

کاهش اعتماد به نفس:  یکی از اتفاقاتی که در اثر مشکلات مالی می‌تواند به وجود بیاید کاهش اعتماد به نفس افراد است و این امر می‌تواند بر توانایی فرد در ایجاد و حفظ روابط اجتماعی سالم تأثیر بگذارد.

مصرف دارو روانی

ایجاد تعادل مناسب بین رفاه مالی و سلامت روانی

برای کاهش استرس های که در اثر مسائل مالی به وجود می آید چه باید کرد؟ مدیریت استرس‌های مالی می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، اما با برخی راهکارها می‌توانید این استرس را کاهش دهید.

با تمام اوصاف استرس مالی یک مشکل رایج است و بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. با استفاده از راهکارهای مناسب و حمایت از یکدیگر، می‌توانید بر این چالش غلبه کرده و روابط قوی‌تری ایجاد کنید.

روش های متداول برای مدیریت استرس مالی

داشتن برنامه مالی

برای مدیریت بهتر هزینه ها و درآمدهای خودتان می توانید یک برنامه مالی شخصی ایجاد کنید. این انتهای کار نیست و باید به طور دقیق بودجه بندی کنید و به طور منظم هزینه های خودتان را پیگیری کنید تا از به وجود آمدن مشکلات مالی جلوگیری کنید. برای شروع می توانید اهداف کوتاه مدت و بلند مدت تعیین کنید که علاوه بر اینکه به اهداف شما جهت دهی می کند، باعث آرامش بیشتر و انگیزه در مدیریت مالی شما می شود.

تعیین اهداف واقع‌بینانه و قابل دسترس

یکی از مهمترین روش ها برای مدیریت استرس تعیین اهداف مالی واقع‌بینانه است. باید اهداف مالی خودتان را به صورت کامل و مشخص تعیین کنید و برای رسیدن به آن‌ها برنامه‌ریزی کنید، برای اینکه به شکست نرسید و دچار سرخوردگی و ناامیدی خودتان نشوید از همان اول باید اهدافتان را واقع بینانه تعیین کنید. خیلی مهم است که، اهدافی را که مشخص می کنیم قابل دستیابی باشند چون این اهداف با توجه به منابع و وضعیت مالی فعلی خودمان باید قابل دستیابی باشند.

استفاده از نرم‌افزارهای مشاوره و مدیریت مالی

با کمک گیری از نرم افزارهای مشاوره مالی می توانید بودجه بندی کنید و هزینه ها را در دسته بندی های جداگانه پیگیری کنید و بر جریان نفدی نظارت کافی داشته باشید. همچنین این امکان را دارد که نامحدود اهداف مالی برای خودتان با این ابزارهای کاربردی انجام دهید. از دیگر ویژگی های این ابزارها ارسال گزارش های هفتگی برای کاربران است. در این نرم افزارها گزارشاتی از قبیل بیشترین هزینه ها و وضعیت کاربر در محقق کردن اهداف مالی مشاهده می شود. نمونه‌ای از این سیستم‌های هوشمند مالی روی سایت توکنیکو قرار داده شده است که می‌توانید از خدمات هوشمند آن بهره ببرید.

داشتن سلامت روان

همه تمرکز خودتان را نباید بر مدیریت امور مالی بگذارید، باید به سلامت و روان خودتان هم توجه داشته باشید. با انجام فعالیت های لذت یخش، ورزش و یا حتی مدیتیشن می توانید به کاهش استرس و سلامتی خودتان کمک شایانی بکنید. تمرین های تکنیک آرامش مانند یوگا، مدیتیشن و حتی تنفس عمیق هم به کاهش استرس و بهبود خلق وخوی شما کمک می کنند.

ایحاد نگرشی نو

هیچ موقع نباید بیش از اندازه بر مشکلات خود تمرکز داشته باشید و سعی کنید دید و نگرشی مثبت نسبت به مشکلات خود و وضعیت مالی داشته باشید و بر راه حل های آن ها تمرکز کنید.

پس‌انداز و ذخیره مالی

یکی از مهم‌ترین اصول مدیریت مالی، پس‌انداز کردن به شکل دلار، طلا یا نقره است این کار به شما کمک می کند که در برابر رویدادهای غیرمنتظره آمادگی کامل داشته باشید و به هدف های مالیتان نزدیک تر شوید. اگر مبلغ کمی هم دارید، پس‌انداز کردن می‌تواند به شما اطمینان و آرامش خاطر دهد.

سرمایه‌گذاری کم‌ریسک و هوشمندانه

سرمایه گذاری یکی از راه های سرمایه گذاری برای کسانی است که به دنبال ریسک که هستند، یکی از انواع سرمایه گذاری ها، سرمایه گذاری در طلا است. طلا از دوران قدیم همیشه به عنوان یک دارایی امن و مقاوم در برابر تورم شناخته شده است چرا که با گذشت زمان ارزش خودش را از دست نداده است. ما در توکنیکو این بستر را برای شما اماده کرده ایم که با مبالغ کم با خرید شمش های نیم گرمی تا صد گرمی در طلا سرمایه گذاری کنید. در ادامه دلایل مهمی که بهتر است در طلا سرمایه گذاری کنید را آورده ایم.

پایدار بودن ارزش: یکی از دلایل اصلی که طلا برای سرمایه گذاری مناسب است این است که در طول زمان ارزش خودش را حفظ می کند که این خاصیت ذاتی طلا است که باعث سرمایه گذاری در طلا می شود.

نقدشوندگی بالا: قابلیت نقدشوندگی بالایی که طلا دارد می تواند در مواقع ضروری به سرمایه گذاران این امکان را بدهد که در سریع ترین زمان ممکن، طلای خود را به پول نقد تبدیل کنند.

امنیت سرمایه‌گذاری: طلا به عنوان یک سرمایه‌گذاری امن در برابر نوسانات بازار و تورم عمل می‌کند.

کیف پول

هدف ما در توکنیکو این است که شما برای آرامش ذهنی و روانی‌تان نگرش خود را از مصرف‌کنندگی به سرمایه‌گذاری تغییر دهید. اینکه ما همیشه و همه‌جا تحت تاثیر تبلیغات هستیم انکار ناپذیر است، رسانه‌ها شیوه زندگی تجملاتی را تبلیغ می‌کنند و باعث تشویق افراد به تجمل‌گرایی می‌شوند. در مسیر سرمایه‌گذاری، یاد می‌گیرید که ذهنیت مصرف‌کننده خود را تغییر بدهید و ذهنیت سرمایه‌گذار و ثروت‌ساز را تقویت کنید.

عرفان فتحی

نویسنده: عرفان مرادی

مشاور بازارهای مالی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا