نقره ،یک نوع فلز گران بهای طبیعی است که از گذشته های دور در جوامع مختلف دارای ارزش های گوناگون و بسیاری بوده است. برای مثال در مصر باستان، نقره بهعنوان فلزی مقدس در معابد استفاده میشد و نمادی از قدرت های دینی بود، یا برای مثال در روم باستان، این فلز گرانبها علاوه بر کاربردهای زینتی به عنوان واحد پولی در معاملات اقتصادی به حساب می آمد. در حال حاضر نیز دارای همان ارزشی است که در روم باستان وجود داشت، البته ارزش های دیگری نیز دارد که با پیشرفت علم و دانش به آن پی برده اند، در ادامه به آن ها خواهیم رسید. اما چیزی که اکنون راجب این فلز مورد توجه مردم جهان است، ارزش اقتصادی آن است. نقره در بازار های بین المللی ،سالیان زیادی است که معامله میشود. این فلز گرانبها به نسبت از قیمت مناسبی برخوردار است و این موضوع باعث شده بسیاری از افراد برای سرمایه گذاری به سراغ آن بروند. در ادامه بیشتر با ویژگی ها و تاریخچه و نحوه پیدایش و تولید آن آشنا خواهیم شد.
تاریخچه پیدایش نقره
نقره از نخستین فلزاتی است که بشر بعد از شناختن آن شروع به استفاده های متفاوت از آن کرد. طبق شواهدی که توسط باستان شناسان کشف شده است، تمدنهای کهنی مانند مصر، بینالنهرین و ایران، از بیش از ۵۰۰۰ سال پیش نقره را برای ساخت زیورآلات، ظروف و تزئینات به کار میبرده اند. حتی در برخی از دوران ها، این فلز ارزشمند به دلیل کمیابی و درخششی که داشته است از لحاظ ارزش، فراتر رفته و با ارزشی بالا تر از طلا معامله شده است.
با گذر زمان، این فلز منحصر به فرد، جایگاه بالایی در اقتصاد پیدا کرد و یونانیان و رومیها اولین کسانی بودند که سکههای نقره را ضرب میکردند، این اتفاق باعث شد این فلز از پایه های نظام پولی آن زمان محسوب شود، در عصر اکتشاف و در قرون وسطی، معادن نقره در قاره آمریکا کشف شدند، معادن عظیمی که در قاره آمریکا وجود داشتند، باعث ورود حجم زیادی از نقره به اروپا شدند و این فلز با ارزش بالایی که داشت، باعث ایجاد تحولات اقتصادی بزرگی در جهان شد.
این فلز بهطور طبیعی در پوسته زمین و به دوگونه یافت میشود. گاهی به شکل خالص یا تقریباً خالص در طبیعت ممکن است مشاهده شود، که به آن نقره ی بومی می گویند و اولین اکتشافات بشر به این گونه بوده است، پیدایش نقره بومی در حال حاضر بسیار کم اتفاق می افتد و یک اتفاق نادر محسوب میشود. این فلز بیشتر در سنگهای معدنی مثل آرژنتیت (Ag₂S) و گالن (PbS) پیدا شده و معمولا همراه با سرب، مس و طلا درمعادن استخراج می شود.
بیشتر بدانید :
عیار نقره چقدر است؟ معرفی عیار مختلف نقره
کاربردهای نقره و مضرات احتمالی نقره
نقره از قرنهای ابتدایی که توسط بشر کشف شد، به دلیل زیبایی و درخششی که داشت، در فرآیندهای تزئینی به کار رفت و انسان در ساخت زیورآلات، ظروف تزئینی و حتی آثار هنری از آن استفاده کرد و اقشار ثروتمند جامعه خود را با استفاده از زیور آلات نقره از سایر اقشار جامعه جدا میکردند. در برخی از دوران ها این فلز ارزش بیشتری نسبت به طلا داشته است. جذابیت ظاهری، قابلیت جلا یافتن و انعطاف پذیری آن برای ساختن زیور آلات، باعث شده است این فلز به یکی از محبوبترین گزینه ها برای طراحی اجناس گران قیمت تبدیل شود.
با طی شدن زمان و رشد علم و تکنولوژی، دانشمندان متوجه کاربرد های دیگر این فلز شدند. آنها فهمیدند که نقره به دلیل رسانایی بالای الکتریکی و حرارتی ای که دارد، میتواند کاربردهای گستردهای در صنعت داشته باشد. امروزه در تولید قطعات الکترونیکی مانند تلفنهای همراه و رایانهها از این فلز استفاده میشود. همچنین در تکنولوژی های پیشرفته تر مانند پنل های خورشیدی، نقره بهعنوان عنصر کلیدی در تبدیل نور به انرژی کاربرد دارد. در پزشکی در ساخت بانداژهای ضدعفونیکننده و ابزارهای جراحی نیز از آن استفاده میکنند و ترکیبات نقره (مانند نیترات) در حوزه پزشکی کارکرد زیادی برای درمان زخم ها و عفونت ها دارند. آنها ضدعفونی زخم را به بهترین شکل ممکن انجام میدهند. استفاده از این فلز یکی از روش های درمانی می باشد که قرن هاست شناخته شده و در پزشکی و بهداشت مورد استفاده قرار میگیرد.
اگرچه نقره بهطور کلی بیخطر است، اما مصرف خوراکی یا دارویی آن بدون نظارت پزشکی میتواند مضر باشد. یکی از عوارض شناختهشده، بیماری آرگیریا (argyria) است که باعث تغییر رنگ پوست به خاکستری آبی میشود. همچنین برخی افراد ممکن است به این فلز حساسیت پوستی نشان دهند، بهویژه اگر نقره با سایر فلزات آلیاژ شده باشد.
ارزش مالی نقره از گذشته تا امروز
این فلز گرانبها در دوران باستان بهعنوان ارز بینالمللی به حساب می آمده و افرادی که آن را داشتند از ثبات اقتصادی بالایی برخورداربودند. در دوران های بسیاری نیز میزان بیشتر بودن این فلز نسبت به طلا، یک اتفاق مثبت برای طبقه متوسط جامعه به حساب می آمد و مردم میتوانستند با داشتن نقره، ثروت خود را حفظ کنند. در طول تاریخ، این فلز در اکثر مواقع دسترسپذیرتر و کاربردیتر از طلا بوده و در معاملات نقش بالایی ایفا میکرده است.
در دنیای امروزی نیز این فلز پرکاربرد دارای ارزش بالایی است و در بازار جهانی نقد شوندگی مناسبی دارد. قیمت آن درحال حاضر به میزان عرضه و تقاضای صنعتی، نرخ بهره و ارزش دلار وابسته است. با رشد فناوریهایی مانند خودروهای الکتریکی و همچنین ابتکار برای تامین برق از طریق پنل های خورشیدی، تقاضا برای این فلز پر کاربرد بسیار افزایش یافته است. این دلیل ممکن است به افزایش نرخ آن در بلند مدت منجر شود. به همین دلیل بسیاری از سرمایه گذاران در حال حاضر علاوه بر خرید طلا اقدام به خرید نقره در شکل هایی مانند شمش نقره و یا ساچمه نقره می کنند. در بازار فعلی، این فلز به دلیل قیمت مناسب و کمتری که نسبت به طلا دارد، خرید راحتی تری را برای مردم رقم زده است.
بیشتر بدانید :
شمش نقره بخریم یا ساچمه نقره؟ | راهنمای جامع سرمایه گذاری
این فلز زیبا و خارق العاده در دنیای امروزی به شکل مستقیم یا غیر مستقیم حضورش حس می شود. افرادی را میبینیم که خود را با زیورآلات نقره زینت بخشیده اند و فناوری ها و تکنولوژی هایی را میبینیم که تولیدشان بدون وجود نقره چالش بر انگیز است. همینطور حضور آن در بازار های مالی و مبادله ای در قالب های مختلف، باعث شده است سرمایه گذاران به راحتی بتوانند اقدام به خرید آن کنند. سرعت نقدشوندگی این فلز در بازار جهانی با هیچ گونه چالشی مواجه نیست و افراد میتوانند پس از خرید این فلز در قالب شمش، آن را به راحتی و به نرخ روز به فروش برسانند. اما در بازار داخلی ممکن است با برخی چالش ها در هنگام فروش روبرو شوید، زیرا در ایران معاملات طلا رایج تر است. توکنیکو برای از بین بردن این چالش و افزایش سرعت نقد شوندگی، پس از خرید شمش و ساچمه نقره به شما ضمانت بازخرید به نرخ روز را می دهد و این به شما کمک میکند از سرمایه گذاری خود رضایت کافی را داشته باشید و بتوانید از سرمایه گذاری در این فلز ارزشمند سود کنید یا از کاهش ارزش سرمایه خود در برابر تورم جلوگیری کنید. با کاربردهای گسترده ای که این فلز دارد تمامی کارشناسان به پتانسیل رشد قیمتی آن اشاره می کنند و سرمایه گذاران در سراسر جهان برای تنوع بخشی به سبد سرمایه گذاری خود و برای رشد مالی بیشتر اقدام به خرید نقره می کنند. شما نیز با خرید از توکنیکو و دریافت ضمانت بازخرید به نرخ روز، میتوانید مانند سرمایه گذاران حرفه ای در بازار جهانی یک سرمایه گذاری پرسود و آینده محو ر را تجربه کنید. محصولات نقره توکنیکو بالاترین خلوص ممکن (999.9) را دارند و شمش های توکنیکو به عنوان اولین شمش های ضدجعل در ایران شناخته میشوند و تمامی این محصولات در یک بسته بندی ضد جعل و قابل رهگیری به مشتریان عرضه می شوند.